Παράγει πλούτο το design στη Βρετανία…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση για το οικονομικό έτος 2012, 116.000 άτομα απασχολούνται με το design (γραφιστική, βιομηχανικός σχεδιασμός, μόδα) αριθμός που παρουσιάζει αύξηση κατά 16% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά!
Το design συνεισφέρει 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (πάνω από 3 δισ. ευρώ) στο ΑΕΠ της χώρας.
Αντίστοιχα ο τομέας των εκδόσεων παρήγαγε κατά το 2012 9,7 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ η διαφήμιση και το μάρκετινγκ 10 δισεκατομμύρια λίρες.

Το σύνολο της δραστηριότητας που ονομάζεται “δημιουργική βιομηχανία” συνεισφέρει κατά 5% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Βρετανίας και κατά 8% στις εξαγωγές της. Συντηρεί 1.684.000 θέσεις εργασίας και έκανε ρεκόρ αύξησης (10%) μέσα στο 2012, ξεπερνώντας τους αντίστοιχους ρυθμούς ανάπτυξης κάθε άλλου κλάδου δραστηριότητας για τη χώρα.
«Ο δημιουργικός τομέας είναι ένα σημείο αιχμής για το Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε η Γραμματέας Πολιτισμού Maria Miller και συμπλήρωσε «είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η ενέργεια , η καινοτομία , οι δεξιότητες και το ταλέντο που υπάρχουν σε αυτόν τον δυναμικό τομέα θα συνεχίζουν να μεταφράζονται σε οικονομική επιτυχία , και να προσφέρουν μια αξιόλογη πλατφόρμα που θα εκπροσωπεί επάξια τη Βρετανία στον υπόλοιπο κόσμο».

Η Nicola Mendelsohn , πρόεδρος του Συμβουλίου Δημιουργικής Βιομηχανίας –ενός κοινού φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων το επίσημο κράτος και το Συμβούλιο Design–  συμπλήρωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει το σωστό πλαίσιο που θα συνεχίσει να γαλουχεί και να στηρίζει τη βιομηχανία… Δουλειά μας είναι να προσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν ότι οι δημιουργικές βιομηχανίες θα συνεχίσουν να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο».

Ολόκληρη την έκθεση του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της δημιουργικής βιομηχανίας, θα βρείτε εδώ

creativeindustries

Spread the word!...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone